Preaload Image

Često postavljana pitanja

Saznajte odgovore na česta pitanja

Školovanje

Školovanje u našoj školi se ne plaća - za nju vrijede isti uvjeti kao i za državne škole.
Ženska opća gimnazija je otvorena ustanova u koju idu djevojke koje žele u katoličkom ozračju primiti solidno gimnazijsko obrazovanje prema programu za opće gimnazije, a nakon toga prema svojim sklonostima i sposobnostima izabrati fakultet i životni put koji žele. Naša škola nije “škola za časne sestre” niti takva škola uopće postoji. Djevojke koje osjete Božji poziv na redovnički život mogu završiti bilo koju školu, a za život redovnice pripremaju se u samostanu, a ne u školi.
Učenice koje završe Žensku opću gimnaziju mogu birati bilo koji fakultet kao i nakon svake druge opće gimnazije. Naše svjedodžbe su javno priznate i s njima se može natjecati za upis na svim fakultetima u Republici Hrvatskoj, kao i inozemstvu.

Smještaj

Učenice koje dolaze izvan Zagreba stanuju u internatu samostana sestara Milosrdnica, Kćeri Božje ljubavi, kod rodbine ili u državnom učeničkom domu.
Ako želite postaviti pitanje vezano za školu ili neko drugo pitanje na koje bi Vam mogli odgovoriti naši stručnjaci u školi (vjeroučitelji, psiholog, profesori pojedinih predmeta) i odgovor dobiti mailom ili ga pročitati ovdje, javite nam se! [contact-form-7 id="4" title="Kontakt"]