Menu Close

Besjede od zlata

Knjižica Besjede od zlata plod je napora učenica, njihovih roditelja, baka i djedova, kolega, bivših učenica i dragih prijatelja i njihove mentorice Višnje Jukić. Slagali smo priču po priču, skupljali molitvicu po molitvicu i ugrađivali ih u Besjede od zlata kako bi dobila svoj e-oblik i zauzela mjesto na web stranicama Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica u Zagrebu.

Knjižicu je trebalo i grafički urediti i vizualno obogatiti i opremiti. Taj ozbiljni zadatak dobile su Klara Đermek, 3. c i Nika Mijatović, 3.c koje su prikupile originalne fotografije kazivačica i zapisivačica molitvica i svojom mladenačkom kreativnošću oblikovale knjižicu uloživši veliki trud i puno sati rada. Ujedno, trebalo je izraditi i kreativni plakat za Međunarodnu znanstvenu konferenciju Enter 2022. u Splitu. I u tom dijelu djevojke su pokazale zavidnu kreativnost, ali i vještine u rukovanju naprednim tehnologijama.

U vjeri da će naša knjižica početi živjeti svoj vlastiti život neovisan od kreatora knjige, prepuštamo je zainteresiranoj javnosti.

Zagreb, studeni 2022.

Višnja Jukić, voditeljica projekta

( visnja.jukic@skole.hr  )