Menu Close

ZBOR

ZBOR

Djevojački zbor u ŽOG-u djeluje kontinuirano od samog osnutka škole te je jedna od najstarijih aktivnosti u našoj školi. U svojem dugogodišnjem uspješnom djelovanju Zbor je sudjelovao na mnogim školskim, ali i izvanškolskim nastupima, koncertima i prigodnim svečanostima. Naše zborašice već niz godina uljepšavaju naše Božićne koncerte svojim dojmljivim izvedbama, a nikada ne prođu nezapaženo ni njihovi nastupi prigodom Dana škole. Susreti zborova katoličkih škola Hrvatske mjesto su okupljanja raspjevane mladeži katoličkih škola u Hrvatskoj gdje članice našeg Zbora uvijek izvrsno predstave našu školu i ostvare mnogobrojna nova glazbena prijateljstva s učenicima iz cijele Hrvatske.

Posebno smo ponosni na veliki uspjeh naših djevojaka na Državnom natjecanju u Varaždinu 2001. kada su osvojile brončanu, a ove godine zlatnu plaketu i prvo mjesto u kategoriji djevojačkih zborova te Oskar znanja. Jedna od posebnih i svima jako dragih uspomena sudjelovanje je na glazbenom šou Hrvatske radiotelevizije: Do posljednjeg zbora (2015.) gdje su naše Žogice istinski uživale u televizijskim snimanjima te ostvarile izvrstan rezultat. Naš Zbor njeguje i međunarodnu suradnju, a jedna od najznačajnijih sigurno je bila 2015. g. kada su naše zborašice zajedno s orkestrom St. Peters College, Auckland održale seriju koncerata u Zagrebu, Međugorju i Dubrovniku.

Najnoviji uspjeh zbora je osvojeno prvo mjesto i zlatna plaketa na Državnom natjecanju školskih zborova u Varaždinu 4. svibnja 2023. godine.