Menu Close

Plavi menadžer

Žog-ice su 2014. godine bile nositeljice čak dva projekta „Plavi menadžer“ (na inicijativu prof. Melite Jesih-Matić i prof. Irene Marije Vojvodić) koji su se provodili u prvom polugodištu. Jedan je dio djevojaka bio zaokupljen tematikom „Samoozljeđivanja“. Ovaj je projekt kulminirao dojmljivim okruglim stolom koji je bio u petak 28.11.2014. u 17h. Deset učenica škole sudjelovalo je u ovom projektu Plavoga telefona. Učenice su u nekoliko tjedana prisustvovale radionicama kako napraviti projekt i pomoći drugima. Primijetile su da među mladima postoji problem samoozljeđivanja ili samoranjavanja i odlučile nešto poduzeti. Cilj njihova projekta bio je educirati mlade o postojanju samoozljeđivanja; zašto se pojavljuje, kakvi su oblici, što učiniti.

Učenice su u subotu prije Okruglog stola napisale različite poticajne porukice i podijelile ih po svim učionicama tako da je svaki učenik dobio svoju porukicu. Porukice su zalijepljene i u prostorije zbornice. Ako ste se slučajno pitali otkuda te poruke, sada znate. Želja je bila poručiti da je svatko važan i bitan. Organizirale su okrugli stol, pripremile su video prikaz u kojem su provele intervju s jednom osobom, a jedan intervju prikazale su čitajući. Pokušale su prikazati viđenje osobe i kako se ona osjeća. Nakon toga postavile su nekoliko pitanja školskoj psihologinji Ivi Baričević; što napraviti kada vidimo nekoga tko to radi, postoji li neka poruka za mlade. Svi sudionici mogli su se uključiti u raspravu. Okrugli stol zatvorile su citatom iz Biblije.

Učenice su pokazale iznimnu predanost i motiviranost u projektnom radu i zaslužuju sve pohvale!

Drugi je projekt “Gimnazijalac”, također povezan s problemima djece u srednjim školama, pri kraju. Oba projekta bit će predstavljena na prezentaciji učeničkih projekata nastalih u okviru projekta „Plavih menadžera“koja će se održati 19.12., od 17-19h, u prostorijama Chilloutke“, Ilica 15, Zagreb. Bit će nam izuzetno drago ako o ovome obavijestite uključene nastavnike te svojim prisustvom podržite svoje učenike. Veselimo se susretu na prezentaciji i druženju.