Menu Close

Korizma u ŽOG-u

I ove godine vrijeme korizme bilo je obogaćeno različitim duhovnim sadržajima. Trudili smo se biti revni na zajedničkoj jutarnjoj molitvi prije nastave, 1. i 2. razredi utorkom i petkom u knjižnici, a 3. i 4. kod raspela na ulazu u “zelenu” zgradu. Na 3. katu s. Pavla je postavila košaricu s korizmenim poticajima i vježbicama, što su svi koji su prolazili rado otvarali, a nadamo se i izvršavali. Svakog četvrtka, kako cijele godine tako i u korizmi, na raspolaganju za različita pitanja i duhovne nedoumice bio je naš duhovnik, vlč. Petar Mlakar.

U petak 9. ožujka učenice naše gimnazije, zajedno sa s. Patricijom i vlč. Petrom predvodile su križni put u crkvi sv. Vinka. Toga dana bila je i duhovna obnova za djelatnike Gimnazije koja je počela u 17 sati duhovnim nagovorom vlč. Petra te se nastavila križnim putem, Misom, prigodom za ispovijed te euharistijskim klanjanjem poslije Mise.

U subotu 17. ožujka po dvadesetak učenica iz svake generacije te nekolicina roditelja i djelatnika ŽOG-a sudjelovalo je na duhovnoj obnovi koju je za obje škole pripremila Nadbiskupska klasična gimnazija.

U ponedjeljak 26. ožujka organizirana je u crkvi sv. Vinka korizmena ispovijed za učenice i djelatnike Gimnazije.

Ovaj bogati korizmeni duhovni hod završili smo Svetom Misom koju je predvodio naš duhovnik vlč. Petar Mlakar.

Vjerujemo da će uroditi bogatim plodovima.

Podijeli s drugima:

Povezane objave