Menu Close

GOSTI IZ NOVOG ZELANDA

Ako zaokružimo, vjerojatno je deset godina dosta velik broj od kad je počela suradnja naše gimnazije s katoličkim školama iz Novog Zelanda. Jučer su nam gosti bili učenici Koledža sv. Petra iz Auklanda sa svojim nastavnicima i voditeljem gospodinom Antunom Poljanićem, rođenim Dubrovčaninom koji živi i radi u Novom Zelandu na čiju inicijativu se, u suradnji sa s. Elizabetom Peršić, voditeljicom našeg školskog zbora, ova suradnja i razvila. Prijašnjih godina zbor naše gimnazije i njihov orkestar imali su nekoliko zajedničkih koncerata, a jučer smo proveli prekrasne trenutke na koncertu koji su učenici iz Novog Zelanda imali u crkvi sv. Vinka.

To je dio njihove europske glazbene turneje tijekom koje su posjetili nekoliko europskih gradova, a na takva putovanja idu svake druge godine. Uvijek vole doći i u Hrvatsku jer, uz voditelja dosta učenika ima svoje korijene u našim krajevima.

Tijekom popodneva važne znamenitosti Zagreba pokazale su im učenice naše gimnazije. Ovo lijepo druženje i gostovanje završilo je prekrasnim koncertom te pozivom našim učenicama u posjet Novom Zelandu.

Tko zna, možda se nađe koji donator koji će im to i omogućiti.????

Podijeli s drugima:

Povezane objave